COVID-19 i les havaneres

      Comentaris tancats a COVID-19 i les havaneres

El COVID-19 i les havaneres.
Espero que tots estigueu bé i no us hagi tocat el rebre amb el COVID-19 i patir-ne les conseqüències. Nosaltres estem bé.
També aprofito l’avinentesa per informar-vos que tots els amics Havanerus estem bé, no hi ha hagut baixes i seguim amb molta trempera esperant que arribi el moment del retrobament.

51 Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell

51 Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell

Dit això, voldria agrair als diversos components de grups, o personatges relacionats amb l’havanera que ens fan passar aquests moments amb una mica més d’alegria fent directes a les xarxes socials, o fent publicacions sovint de cançons o fins i tot interpretant-les en solitari. I perdoneu-me però els he de mencionar, Neus Mar, Carles Casanovas (Port-Bo), Ramon Bordés (Boira), Joan Perarnau i Ricard Perarnau (L’Espingari), Xavier Delgado i Jordi Gonzalez (Grup Xató).
Nosaltres estem a l’altra banda, i també relacionat amb l’havanera i la cançó de taverna he pogut endreçar tots els cd’s que tinc del gènere i posar una mica d’ordre a tots els enregistraments que han arribat a les meves mans, que sumen més de 2.000 cançons.

Havanerus, 51 Cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell

Serà una temporada molt complicada, de fet, les anulacions dels mesos de Maig i Juny ja estan totes confirmades, ara estem a la espera de les cancel•lacions o no, de les cantades de Juliol, entre les que hi trobem les més importants del país sota el meu punt de vista.
Aquesta aturada potser dona temps per pensar el que s’està fent i on està derivant el gènere, doncs malauradament, sota el meu punt de vista, si no hi posem remei, declina cap a la banda equivocada. Aquella on no es parla de “grup” sinó de individualitats, on hi trobem interpretacions a anys lluny del gènere i qualsevol relació amb l’havanera i el cant de taverna.


Vull aprofitar per donar el meu suport incondicional a tots els músics que seguiu treballant i amb l’esperança que quan sortim, ho fem amb moltes ganes. Vull pensar que us ha donat temps de fer alguna composició nova. He de dir, que friso per escoltar la última del Mestre Bastons, que als seus 93 anys continua tirant del carro amb creacions de molta força i que per molts anys així sigui.

Salut, força i havaneres a dojo!.