Previa de la 53ena Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell

      Comentaris tancats a Previa de la 53ena Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell

Com cada primer dissabte del mes de Juliol, Calella de Palafrugell s’engalana per rebre la tradicional i tan esperada Cantada d’havaneres.

Un esdeveniment únic al país per tot el que comporta, afluència, repercussió, expectativa, novetats, i un llarg etcètera….

Cartell 53ena Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell

Enguany els grups que hi participen son:

  • Arjau
  • Neus Mar
  • Port-Bo
  • Son de l’Havana

Tres dels grups, son de casa, amerats fins al moll de l’ós d’havanera i cançó de taverna.

Arjau, ja els coneixeu, un grup jove, fresc, amb un repertori tradicional, autèntic i alhora afegint aquelles noves tonades que els hi arriben a les mans, habitualment del tàndem Bastons/Mus.

Neus Mar, una de les veus femenines de l’havanera, i per mi, una de les millors del gènere. Amb un repertori fresc, innovador, ple de melodies i sons que embolcallen tots els seus concerts, i alhora, també amerada fins al moll de l’ós d’havanera i cançó de taverna per la persona que la va portar de la mà fins que ens va deixar, el nostre estimat i mai oblidat Càstor Pérez Diz.

Port-Bo, el clàssic, el referent, el “tothom a callar, que canta Port-Bo”, poques paraules em calen per definir aquest “tercetu” de Calella, sense cap mena de dubte, un grup que no pot faltar a la cantada i més veient el alt nivell musical que ens aporten en totes i cadascuna de les cantades que fan arreu del país.

Son de l’havana, els novells de la cantada, un grup que també torna a trepitjar l’escenari de Calella després de molts anys. És de l’únic grup que desconec el repertori, però si l’han encertat, també serà una molt bona cantada.

Un cop acabada “La Cantada” comença la part més autèntica, aquella on els grups ja s’han tret la pressió d’actuar a Calella i ens mostren aquells temes més habituals dels seus repertoris.

Us tocarà voltar, però us ho recomano, val molt la pena passejar Calella i trobar un foradet per treure el nas i l’orella i poder gaudir d’aquestes actuacions, habitualment, sense endolls “Unplugged” que és quan es torna tot més autèntic.

Bé companys, si em voleu trobar, ja sabeu on seré.

Salut, força i havaneres a dojo!