El noi del port

      Comentaris tancats a El noi del port

El noi del port és una iniciativa amb la que ens hi hem de posar de valent. Ens unim a la campanya “La fam no fa vancances”. Les havaneres i la cançó de taverna ens aporten molts moments de joia i moltes vivències. Dintre d’aquestes, a vegades topem amb la realitat, amb el dia a dia de moltes persones que no poden aixecar el cap de terra per gaudir d’una estona de sol. Malauradament, en la situació que ens trobem, cada cop sovinteja més. I amb Les Havaneres i cançó de taverna també hi podem ajudar.

La finalitat és que per cada descarrega de la cançó, aportarem 1 Euro a la compra de Peix per al Banc dels Aliments. Un cop visualitzat el vídeo podeu dirigir-vos a la web del Banc dels Aliments per tal que us pugueu descarregar la cançó. Podeu aportar la quantitat que vulgueu, l’Euro és simbòlic.

Entre altres, podreu veure que hi ha participat en l’enregistrament en Xavi Jonama (L’Empordanet), Neus Mar i Les Anxovetes. Havanerus.cat hi col·labora i participa amb la difusió i divulgació.

Us deixo el treball que han fet l’Edgar Massegú i en Xavi Pendón amb la seva explicació.

Som l’Edgar Massegú (Pulpopop) i en Xavi Pendón, dos músics inquiets que, veient a diari a persones removent la brossa dels contenidors dels nostres carrers ens vàrem preguntar:

—Sent músics, què podem fer nosaltres per ajudar a eradicar aquesta situació?

‘El noi del port: Banc de Peix pel Banc dels Aliments’ és la resposta que nosaltres donem a la pregunta. ‘El noi del Port’ és un valset mariner que narra la història d’un noiet rodamón que viu al port i, per poder menjar, espera les resquícies de peix que li donen els pescadors. El canten magnífiques veus del món de l’havanera com són en Xavi Jonama (l’Empordanet), el grup d’Havaneres Les Anxovetes, o, la Neus Mar. A més comptem amb la col·laboració de moltes confraries de pescadors. És tracta de transformar la cançó ‘El noi del port’ en peix; d’aconseguir omega 3: aquesta proteïna és necessària per a tothom.

‘El noi del port’ també posa de manifest la difícil situació actual de la pesca artesana, per aquest motiu l’artista Carles Bros, que ha exposat arreu del món reivindicant el peix blau, ha fet el logotip de la campanya.

Us convidem a que adquiriu la cançó que val 1€ (en podeu fer la donació que vulgueu). La vostra donació anirà íntegrament destinada a aconseguir peix per el Banc dels Aliments. Un cop realitzada la donació, feu clic al botó “Volver a Banc dels Aliments de les Comarques de Girona” per descarregar la cançó.

Enllaç al Banc dels Aliments Girona

Banc Aliments Girona

Banc Aliments Girona

Salut, força i Havaneres a dojo!.