51 Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell

      Comentaris tancats a 51 Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell
Benvolguts Havanerus,
Avui és un dia molt especial per dos motius, l’aniversari d’en Josep Bastons i la presentació del Cartell de la 51 Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell.

Avui, és un dia especial, el Mestre i amic Josep Bastons en fa 90! I com no, estem de celebració. Cal celebrar-ho, cal donar gracies per haver-lo conegut i per tenir la sort que s’hagi creuat a les nostres vides per ensenyar-nos tantes i tantes coses com a fet fins ara.

Josep Bastons

Josep Bastons

Té més composicions que anys, i l’havanera i el cant de taverna li ha d’estar tota la vida agraït, per que sense en Bastons (i algú altre), avui seria molt difícil que encara es cantessin havaneres.

Saps que et desitjo el bo i millor, però el que no vull és que t’allunyis mai, estigués sempre amb nosaltres! T’estimem molt amic!.

Bé, i ara toca, informar-vos que ja tenim aquí la 51 Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell. La Cantada que com cada any espero amb molt d’anhel.

51 Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell

51 Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell

Enguany presenta moltes i bones novetats. He de dir que quan vaig veure el cartell vaig quedar ben parat en veure que gran part dels grups convidats son gent jove i no arribaven als quaranta anys. Això ha de trencar els raonaments a tots aquells que creuen que l’havanera només la canta gent gran i per tant, és per gent gran.

Com sabeu, enguany celebrarem els 9 anys de vida de Bloc Havanerus, recentment renovat a espai web, i en aquests anys he vist l’evolució i la creació dels grups que cantaran a La Cantada, i us he de dir que estic completament enamorat de tots ells.

Port-Bo és qui aporta la veterania a la Cantada, amb 51 anys d’història, tot un referent al nostre país. També en tenen 40, però una mica passats….

Els Cremats, “el grup jove de les havaneres” “Les enfants terribles”, un grup que m’agrada i molt, tot i que tenim formes ben diverses d’entendre el que és el cant de taverna i les havaneres, fins i tot diria, entre el que es pot fer i el que jo no faria mai amb el gènere, però que no treu que tenen una qualitat indiscutible i a dia d’avui els considero un altre referent del mon Havaneru.

Neus Mar, per mi, la veu femenina de l’havanera contemporània. Quan la vaig coneixer, no recordo que hi hagués altre veu femenina en solitari cantant havaneres. Ara en farà 9 anys també, i hem recorregut molts camins junts, hem aprés molt l’un de l’altre, i alhora hem aprés molt en conjunt fins al punt de crear esdeveniments relacionats amb l’havanera. És la primera que m’ha fet gaudir d’una veu femenina cantant havaneres, doncs fins al moment, no ho havia aconseguit cap altre veu (a excepció del poc que vaig poder escoltar les gravacions de la Maria Cervera amb el grup Peix Fregit, però repeteixo, no era una veu solista). A dia d’avui crec que té un dels grups més consolidats dintre del gènere innovant cada dia i sobretot respectant el ritme d’havanera tal i com li va ensenyar el mestre Càstor Pérez i els companys de l’Arjau amb qui va compartir grup fa un parell d’anys. Puc dir que també estic molt i molt content de veure la Neus i tot el seu grup dalt de l’escenari de Calella, doncs ara, i per mi, sí que és mereix estar entre els millors interpretant les seves cançons.

Les Anxovetes, és el grup més novell de tots els que cantaran, només fa 4 anys que es varen crear com a grup d’havaneres femení, i en aquests pocs anys han arribat al cim del gènere. L’any passat penso que ja va ser força profitós, però enguany, les Anxovetes i els seitons, trepitjaran els millors escenaris que es poden trepitjar en el mon de l’havanera sota el meu criteri, Calella i Palamós. També ens presentaran el seu nou disc “En sal” del que us puc avançar que no us deixarà indiferents. Repertori fresc, ple de ritme i amb unes veus baixades directament del cel per a nosaltres, som molt afortunats de tenir-les a Calella i que tot el país en pugui gaudir a través de TV3.

I un cop acabada la cantada, ja sabeu, el bo i millor de la cantada per les tavernes de Calella…

Port-Bo: Ca La Raquel.
Els Cremats: Hotel Sant Roc.
Neus Mar: Calau.
Les Anxovetes: La Gavina.
Havanerus, Concerts de prop

Havanerus, Concerts de prop

Us espero a tots.

Salut, força i havaneres a dojo!.